fbpx

Ma már közismert, hogy vannak energia vámpírok”. Nem is kevesen.

Kik ők?

Akik más energiájával tölti fel a saját energiarendszerüket, a helyet, hogy a sajátjukat megfelelően működtetnék.

Lehetnek a kollégáid, az ismerőseid, a ”barátaid”, de lehetnek akár a saját hozzátartozóid is és akár a kedvesed is! 🙁

Vedd szemügyre a kapcsolataidat!

Például van e olyan aki:

• folyton panaszkodik

• mindig csak problémái vannak és ezeket rád is zúdítja,

• folyton kritizál

• akinek semmi sem jó, bármit is csinálsz

• aki rendszeresen a kákán is csomót keres

• aki vissza él a szereteteddel – esetleg meg is vezet

• órákig tartó lelki segély nyújtást adsz rendszeresen, de Te nem kapod meg viszonzásul ua., ha szükséged lenne rá

• morzsákat kapsz, pedig Te a szívedet-lelkedet kiteszed, osztatlan figyelemmel és szeretettel viselkedsz minden vonatkozásban

• figyelmes és segítőkész vagy, de amikor szükséged lenne, az Ő segítségére akkor, mindig van valami kifogás, amiért éppen nem tud segíteni…

• beszélgetés, közös program után, lemerültnek – kimerültnek érzed magad, mintha szinte minden energiád elhagyott volna, ő pedig erről áradozik milyen jól érezte magát veled

Az energiavápírok rendkívüli gyakoriak munkahelyeken és párkapcsolati témában is, ezért figyeld meg a csapdákat.

Nincs értelme a szeretetedet, a figyelmedet, és az idődet olyan emberekre pazarolnod, akik nem viszonozzák azt.

Mindenki életében jöhet olyan időszak, amikor betegség, kellemetlen vagy fádalommal teli helyzet megélése miatt, sokkal több energiára van szüksége. Ilyenkor természetes, hogy szívesen segítesz, mindazokon, akik bajban vannak, akik a segítségedet kérik, mert jó érzés támogatni és segíteni mást, és ez rendben is van így! Mi emberek, alap esetben így születtünk, hogy a segítségnyújtás az alaptermészetünk része. Természetes, hogy szívesen segítesz, mindazokon, akik bajban vannak, akik a segítségedet kérik, mert jó érzés támogatni és segíteni mást, és ez rendben is van így!

Előfordulhat, hogy észre sem veszed és az évek alatt egy jól működő barátság vagy párkapcsolat átalakul, és egyoldalúvá válik, esetleg csak kihasználnak, vagy egyszerűen, elnézést a kifejezésért, de hülyének néznek.

Minden bizonnyal, Te is rosszul érzed magad ebben a kapcsolatban, de vagy nem ismerted még fel a mindennapok mókuskerekében a kapcsolatotok új működésének módját, vagy valami miatt tekintettel vagy másikra és nem lépsz.

Kihasználni valakit, semmilyen esetben nem tisztességes, nem természetes és nem is megengedhető: sem rokonokkal, sem párkapcsolatban, sem barátokkal, sem kollégák közötti kapcsolatokban.

„Emlékezz, hogy az a legjobb kapcsolat, melyben egymás iránti szeretetetek meghaladja egymással szembeni érdekeiteket.” – Dalai Láma

Fájó felismerés lehet, amikor arra ráeszmélsz, hogyan is működik valójában a kapcsolatotok, és ne gondold azt, hogy önzőség, ha magadra is gondolsz. Ez csupán a józanész amelyre, ha esetleg kellemetlen is, de érdemes hallgatni!…

Az egészen biztos, hogy az egyirányú kapcsolatok biztosan nem okoznak örömöt és nem is támogatnak, nem szolgálnak téged.

Ráadásul egy idő után észrevehetetlenül kialakulhat annak a veszélye, hogy teljesen természetesnek – magától értetődőnek veszed, megszokod és talán már ki sem mersz állni magadért.

Esetleg, lassan, már csak halványan emlékszel a saját vágyaidra és arra, hogy milyen csodálatos személyiség vagy, ki is vagy valójában. Hiszen a napról napra megélt tiszteletlenség, észre vehetetlenül, szépen lassan feloldja az önértékelésed és a magabiztosságodat.

A hosszabb ideig megélt alárendelt szerep, csak aláássa önbecsülésedet!  Nem csak a tied, mindenkiét! Ne engedd!

Arra bíztatlak, kezeld a helyükön a kapcsolataidat!

A valódi tartalmuknak és működésüknek megfelelően. Ha nem ad értéket csak az egyik félnek, jobban is jársz és ha, eltávolodtok egymástól.

Sokan lesznek, akiknek valószínűleg nem fog tetszeni, ha egyes hívásokat nem viszonzol, vagy későbbre halasztasz.

Sokaknak élősködni és töltődni másokból, kifejezetten élvezetes és természetes is. De ezt nem szükséges hagynod!

Gondolj arra, hogy sokkal többet és egészen más minőségben tudsz adni, mindazoknak, akik igazán fontosak számodra és te is az vagy számukra :), ha magadra is van időd, ha fel tudsz töltődni, kiegyensúlyozott vagy és vidám.

Figyeld meg, amint Te váltasz, és megengeded magadnak, hogy többet foglalkozz magaddal, fejleszted magad, értékes – ebb emberekkel töltöd az idődet, életteli és felszabadult leeszel, más lesz az energia kisugárzásod, sokkal jobban fogod érezni magad a saját bőrödben, és ez átalakítja a környezetedet is.

Az energia vámpírok illetve vérszívók, mivel mások lettek az energiarezgéseid, meg húztad a határaidat, nem bírnak táplálkozni belőled. Így vagy elmaradoznak mellőled vagy teljesen átalakul a kapcsolatotok.

Figyelj jobban magadra, húzd meg a határaidat és óvd is őket!

Ugye, nem is kérdés, hogy pozitív beállítottságú és támogató, szeretetteljes emberek között sokkal könnyebb pozitívnak maradni?

A mosolyod – a belső harmóniád, távol tartja az energiavámpírokat!

Alakítsd úgy a kapcsolataidat, hogy valóban boldog és kiegyensúlyozottak legyenek, hiszen akkor Te is az tudsz maradni a mindennapok túlnyomó részében!

Hidd, el megéri! 😃