fbpx

Karmikus kapcsolatok és kötelékek

Az előző életek témája, és hatása mostani életünkre egy nagyon izgalmas téma. Akik önfejlesztéssel és önismerettel foglalkoznak, az útjuk során előbb vagy utóbb valamilyen formában biztosan eljutnak az újraszületés kérdéseihez.
Van, akit a puszta kíváncsiság vezérel, miért rajong például egy bizonyos kultúra vagy nyelv iránt, vagy miért is rendelkezik különös kepeségekkel.

Van, aki keresi az életében fennálló élethelyzetre – problémára – feladatra a megoldást, és eljut arra a pontra, hogy bár sok mindent kipróbált már, de mégsem találta meg azt. Ilyenkor szokott felmerülni a gyanú, hogy az, amit megélnek, esetleg egy előző életben megélt valaminek a következménye, ott lehet a kiváltó ok. Amint rálátunk a kiváltó okra, rendeződik a kérdéses helyzet, bár néha szükséges más is hozzá.

És persze sokan vannak, akik megkérdőjelezik vagy tagadják az előző életek létezését, igaz, nem tudnak megmagyarázni sok különös dolgot, mely így számukra megmagyarázatlan marad.

Különös találkozások

Mindannyian jártunk már úgy, hogy találkoztunk egy addig ismeretlen személlyel, és azonnal olyannak tűnt, mintha mindig is ismertük volna, ahogy mondani szokták: ezeréves ismerősök lennénk, és most újra találkozunk. A meglepő, hogy a rég nem láttuk egymást érzés sincsen meg, egyszerűen olyan mintha csak tegnap találkoztunk volna utoljára.

És van ennek az ellentéte, maikor valakivel először találkozunk és első pillanattól kezdve, megmagyarázhatatlan okból, mérthetetlenül ellenszenves. Pedig a külseje rendezett, a gesztusai, a megnyilvánulása minden szempontból társadalmilag rendben van. Ráadásul akik által megismerjük, csak jókat mondanak róla, de mi akár viszolygunk vagy szorongunk is tőle. Alig várjuk, hogy eltűnjön onnan.

Déjá vu vagy paramnézia

Déjá vu franciául az jeleneti – már láttam.

Mindannyian megéltük már azt érzést, mintha azt az éppen megélt helyzet,a halott szavak, vagy az illat,  az adott esemény, már megtörtént volna valamikor. Bár nem tudjuk felidézni sem akkor sem később, hogy korábban hol és mikor történt már meg, és a körülményei is teljes mértékben bizonytalanok.

Érdekes viszont, hogy a későbbiekben, a megélt déjà vu érzés, könnyedén felidézhető, és az pontosan körülírható, mintha csak abban a pillanatban történne meg.

Idegen és mégis ismerős városok és tájak

Sokan rendkívüli és különös módon vonzódunk egy országhoz, egy városhoz, egy adott korhoz, vagy egy kultúrához.
És bizony előfordul, hogy bár korábban nem jártunk abban a városban, vagy azon a helyen, és mégis ki ismerjük magunkat, otthon érezzük magunkat ott, olyan információkat tudunk, olyan helyi ismeretekkel rendelkezünk, melyeket nem tanultunk és nem is hallottunk senkitől ebben az életünkben.

Én így éreztem magam Salzburgban. Imádom a környékét és a városnak egy bizonyos részén a házak szinte minden vonulata ismerős volt. Mintha haza tértem volna újra.

Peruban – Arequipa-ban, egy egykori kolostorban, szó szerint ismerős volt a járás. Pár percre rá, miután beléptem a főkapun, pontosan tudtam mi merre van, hogy milyen a belső udvar, a folyosók és az egyik cella valahogy különösen kedves volt nekem. Olyan volt, mintha csak tegnap jöttem volna onnan el.

De otthonosan éreztem magam ez egri a várban is. Amikor gyerekként olvastam Gárdonyi Géza, Egri Csillagok című regényében a vár leírását, különös képek villantak fel előttem. Ezt persze rég elfelejtettem, de felelevenedett mikor pár éve a várat bejártam. Ott bóklászva, biztosan éreztem, hogy béke és nyugalom honolt az én időmben és kisebb is volt.

Fóbiák

A fóbiák megmagyarázhatatlan félelmek, viszolygások. Természetesen vannak enyhébbek és vannak súlyosabbak, melyek olykor alaposan megnehezíthetik az életűnket.

Fóbia típusok: a víziszony, tériszony, kígyófóbia, klausztrofóbia, stb.

Kialakulásuknak az okát, csak ritkán lehet fellelni ebben az életünkben, de nagyon jól kezelhetőek előző életbeli utazásokkal és oldásokkal, hiszen ezek valójában blokkok.

Egészségügyi problémák

A következőket én éltem át kb. 25 évvel ezelőtt.

A menstruációm kezdete, számomra havonta, szülési fájdalmakhoz hasonló erősségű fájdalmakkal járt. Rengeteg kellemetlen helyzetbe is kerültem emiatt. Havonta járt hozzám a mentő hosszú időn át. A diszpécser már jól ismert, csak annyit kérdezett, munkahelyre vagy haza küldje az autót – a dokit. Kaptam egy intravénás injekciót és körülbelül 1 óra múlva, már minden ok volt.

Kértem az Égieknek, hogy segítsenek, hiszen fizikai szinten, nem volt segítség. Az orvosok szerint egészséges voltam, a fájdalomcsillapítók és teák nem segítettek, és én havonta lehetetlen helyzeteket és borzasztó fájdalmakat éltem meg.

És meghallgattak, „véletlenül” találkoztam valakivel, aki regresszióval foglalkozott.

Már az első alkalommal rá is láttam arra a helyzetre, amelyben olyasminek voltam szemtanúja, mely a 18. században történt. Egy szerettem olyan helyzetet élt meg, melynek látványa szó szerint sokkolt, egy érzelmi traumán mentem akkor ott át anno. Mérhetetlenül sajnáltam őt és magamat okoltam azért ami történt vele. Ennek a leképzett eredménye volt az én havonta megélt szenvedésemnek a sora, mely az előző életbeli utazás után szépen feloldódott.

Számtalan regressziós utazást mesélhetnék, de a saját megélt tapasztalat talán a leghitelesebb, ezért meséltem most ezt el.

Különleges képességek

A történelemből sok kiemelkedő személyt ismerünk, mint például Marie Curie vagy Wolfgang Amadeus Mozart, de én most két kevésbé ismert ám csodás kepeségekkel bíró egyéniségről szeretnék megemlékezni:

Az 1651-ben született Juana Inés, egyszerre tanult meg írni és olvasni. A kor szellemiségének megfelelően, nőként nem részesülhetett rendes oktatásban. Autodidakta módon sajátította el a latin és a navati azték nyelveket. A XVII. század legfontosabb latin –amerikai költői közé tartozik.

1790-ben született Jean-Francois Champollion aki 16 évesen már tucatnyi nyelvet ismert. 17 éves korában beválasztották a Francia Tudományos Akadémia rendes tagjának. Francia klasszika-filológus, orientalista, az egyiptológia tudományának megalapítója és az ókori egyiptomi hieroglifírás megfejtője.

Karmikus feladatok és kapcsolatok

A karma, az ok és okozat viszonya vagyis a kölcsönhatása. A cselekvés törvényének is hívják. Ennek alapján minden cselekedetünk egy annak megfelelő következménnyel jár. Ez azt jelenti, hogy hogy, minden ami történik a világunkban, a korábbi cselekedeteinknek a következménye vagyis valamilyen oknak az okozata.

A karmikus feladataink lehetnek pozitívak, semlegesek vagy negatívak is, amilyenek a korábbi cselekedeteink voltak.

Természetesen a negatívak azok, amelyek fájóak, vagy kellemetlenül nyomaszthatnak.

Az előző életbeli tartozások vagy kötelékek, oly sok módon nyilvánulhatnak meg, hogy fel sem lehetne sorolni, de íme egy pár példa:

  •  fizikai – egészségügyi módon: megmagyarázhatatlan fájdalmak – mint az én esetemben a fentebb leírt történetnél, meddőség, félelmek, fóbiák…
  •  párkapcsolati kötelékek: eskük, szerződések,
  •  vérszerződések, felszentelések, átkok, rontások, fogadalmak,…
  • anyagiakban: nehezem jut egyről a kettőre, veszteségek

Fontos, hogy az előző életekben történő utazást, szakemberrel végezzük, hiszen ezeket a megéléseket, nem véletlenül fedi a feledés fátyla.

Ritkán indokolt az előző életek feltárása, ezért nem is helyes bolygatni.

A kalandvágyból való utazás, alázat és tisztelet nélkül az univerzum törvényei iránt, egyáltalán nem javasolt. Előfordulhat, hogy az utazó számára olyan emlékek jönnek felszínre, amelyeket nem, vagy csak nehezen tudna feldolgozni. Aki rendelkezik gyakorlattal, ezt meg tudja állapítani és segíteni is tud.

A törvény ismerete nem mentesít, szokták mondani és ez bizony így van az energetikai, az univerzum törvényeivel szemben is. Viszont segítségükkel, és tudatósággal, átalakíthatjuk életünket abba az irányba, amire igazán vágyunk.